ITALIJA

Umbrija i Južna Toskana

23.05. crtica 6d/3n crtica Icon bus crtica od 139 €

Peruđa Peruđa

ARECO, MONTEPULCIANO, PIENZA, PERUĐA I ASSIZI

Vodimo Vas u najživopisniji I najromantičniji deo Italije – južna Toskana I Umbrija. Obilazak počinjemo južnom Toskanom, idemo najpre u etrurski gradić u kome je snimljen film ,,La vita e bella” – Areco I dalje nastavljamo do jedne od najlepših banja Italije – Chianciano terme. Putovanje nas dalje vodi u srednjovekovni I renesansni gradić – Montepulciano, potom u Pienzu, dva bisera smeštena izmedju toskanskih brda sa vinogradima i hacijendama. Iz južne Toskane idemo u Umbriju, obilazimo njen glavni grad – Perudju i nakon toga nastavljamo prema gradiću Sv. Franje – Assiziju.

 

PROGRAM PUTOVANJA

 

Dan 1. BEOGRAD
Polazak iz Beograda u večernjim satima oko 18h (tačno mesto i vreme polaska biće poznato dva dana pred putovanje). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti...
Dan 2. ARECO - CHIANCIANO TERME
Preko regija Furlanija, Veneto, Emilia – Romanja, dolazak u Toskanu u prepodnevnim satima. Odlazak do gradića Areco, rodni grad Frančeska Petrarke. Po dolasku šetnja gradom: Piazza Grande – trg koji datira iz 13. veka, poznat je i po scenama iz filma „La Vita e Bella“, Vazarijeva Loggia, Duomo – predivno gotičko zdanje posveceno Sv. Donatu, crkva Sv. Franje, Petrarkina kuća. Slobodno vreme sve do polaska prema Chianciano termama. Po dolasku smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju, uživanje i odmor u jednoj od najlepših banja Italije. Noćenje.
Dan 3. CHIANCIANO TERME – MONTEPULCIANO (FAKULTATIVNO) I PIENCA (FAKULTATIVNO) – CHIANCIANO TERME
Doručak. Slobodno vreme u Chianciano termama ili fakultativni izlet u Montepulciano i Piencu. Montepulciano je svedok tri čuda i zahvaljujući jednom od njih izgradjen je hram San Biagio, jedno od najlepših zdanja ovog grada. Nakon posete hramu obilazak centra grada: Piazza Grande, Duomo, Palazzo Comunale. Slobodno vreme sve do polaska prema Pienci, rodnom gradu pape Pia II, koji ga obnavlja I gradi u stilu renesanse. Po dolasku razgledanje grada: Duomo, Palazzo Comunale, Palazzo Borgia, Palazzo Piccolomini. Slobodno vreme, tokom kojeg preporučujemo da probate ovčiji sir, lokalni proizvod po kome je ovaj grad, izmedju ostalog, poznat. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.
Dan 4. CHIANCIANO TERME – PERUĐA (FAKULTATIVNO) I ASSIZI (FAKULTATIVNO) – CHIANCIANO TERME
Doručak. Slobodno vreme u Chianciano termama ili fakultativni izlet u Perudju I Assizi. Perudja je prestonica Umbrije, poznata je po čuvenom italijanskom slatkišu ,,Baci Perudini’’ ( poljupci iz Perudje). Po dolasku razgledanje grada: glavni gradski trg – Piazza IV Novembre, srednjovekovna palata Priori, Duomo San Lorenco, mermerna fontana Madjore, Trg Republike I corso Vannucci…Slobodno vreme sve polaska prema gradiću Assizi. Po dolasku šetnja gradom, obilazak bazilike Sv. Franje, osnivača franjevačkog reda I nakon toga slobodno vreme. U večernjim satima povratak u hotel. Noćenje.
Dan 5. CHIANCIANO TERME – OUTLET VALDICHIANA
Doručak. Nakon doručka, odjava iz hotela i polazak prema Outletu – Valdichiana (http://www.valdichianaoutlet.it/en/home). Slobodno vreme za kupovinu (u trajanju od 2h). U dogovoreno vreme polazak prema Srbiji. Vožnja preko severne Italije, Slovenije I Hrvatske uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanje graničnih formalnosti...
Dan 6. BEOGRAD
Dolazak u Beograd u jutarnjim satima. Kraj putovanja.

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

TERMIN PUTOVANJA

CENA ARANŽMANA

SPECIJALNA PONUDA

PROLEĆE

23.05 - 28.05.2018.

149 €

139 €

 

Doplata za polazak iz Novog Sada je 10 evra / minimum 4 putnika za transfer.
Broj mesta po specijalnoj ponudi je ograničen.

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz turističkim mini-busom ili autubusom (audio, video A/C) na datoj relaciji po programu,
 • smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelu 3* u Chianciano termama,
 • smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 standardnim sobama (opremljene telefonom, TV-om, kupatilom),
 • obilazak gradova prema programu putovanja,
 • usluge vodiča – pratioca tokom putovanja,
 • troškove organizacije putovanja.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje:
 • deca (od 19. god.) – 721,00 rsd;
 • odrasli (od 19 - 70. god.) – 1.081,00 rsd;
 • stariji od (od 71 - 86. god.) - 2.162,00 rsd;
 • Fakultativne izlete
 • Obeveznu boravišnu taksu u Chianciano termama - plaća se na recepciji hotela – 1€ po osobi po danu za hotel 3*,
 • individualne troškove putnika.

 

Fakultativni izleti
Montepulciano i Pienca – 20 €,
Peruđa i Assizi – 25 €.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese na dan uplate;
ugovoreni – započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati;
gotovinski: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 10 dana pre putovanja;
čekovima: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak čekovima gradjana na 3 rate uz uvećanje od 2% mesečno u zavisnosti od broja rata (rate dospevaju svakog 10. i 25. u mesecu). Čekovi se deponuju 7 dana pre početka putovanja;
platnim karticama: VISA, Master, Dina, Maestro i American Express;
cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

 

POPUSTI I DOPLATE
doplata za jednokrevetnu sobu – na upit.

 

SMEŠTAJ U OPISANIM HOTELIMA (UKOLIKO U NJIMA NEMA MESTA, PUTNICI ĆE BITI SMEŠTENI U DRUGOM HOTELU 3*):
Hotel Elena 3* - http://www.elenahotel.it/; Hotel Elena se nalazi u blizini banjskog parka. Broj smeštajnih jedinica je 30. Sobe imaju TV, telefon, mini-bar i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.
Hotel Patria 4* - http://patria.barbettihotels.it/it/hotel-patria-chianciano-terme; Hotel Patria je smešten u neposrednoj blizini banjskog parka. Broj smeštajnih jedinica je 30. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.
Hotel Mediterraneo 4* - http://www.hotelmediterraneo-chiancianoterme.it/index.php?section=home; Hotel Mediterraneo se nalazi u neposrednoj blizini banjskog parka. Broj smeštajnih jedinica je 48. Sobe imaju TV, telefon, mini bar i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.

 

NAPOMENE:
Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa.
Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima organizatora putovanja.
Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Italije.
Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo , tople i hladne napitke.
Za realizaciju fakultativnih izleta potreban je minimum od 30 putnika da bi se isti realizovali.
U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je usklađena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza - “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
Raspred sedenja u autobusu po redosledu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa.
ROK ZA PRIJAVU JE 7 DANA PRE POLASKA ILI DO POPUNE MESTA.
Sastavni deo programa su Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja i YUTA standardi.
Turistička agencija Plana tours nastupa u svojstvu posrednika. Organizator putovanja je turistička agencija Calypso Tours International, licenca OTP br. 226/2010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

 

Cenovnik br. 1 od 31.10.2017.

 

program pdf

Siguran polazak

Venecija

Italija

2018. crtica 4d/1n crtica Icon bus crtica  od 55 €

Moskva i Sankt Peterburg

Rusija

22.07. crtica 7d/6n crtica avion icon crtica  688 €

Moskva - Sankt Peterburg

Rusija

10.06 crtica 7d/6n crtica avion crtica od 738 € 

Moskva - Sankt Peterburg

Rusija

12.08 crtica 7d/6n crtica avion crtica od 688 € 

Poslovnica Beograd

Nušićeva 21,

tel 011/ 655-8668

tel 011/ 655-8669

tel 011/ 655-7014

tel 011/ 322-7705

Poslovnica Novi Beograd

Đorđa Stanojevića 11đ lokal 9

tel 011/ 6557012

tel 011/ 6557013

Poslovnica Velika Plana

Momira Gajica 1,

tel 026 / 514-222, 514-776,

tel 026 / 514-598, 4150018 i 4150019,

tel avio karte 026 / 4150017

Sve informacije na sajtu turističke agencije PLANA TOURS su informativnog karaktera. U cilju potpune pouzdanosti molimo Vas da informacije proverite direktno u agenciji. Hvala na razumevanju.